achtergrond

Geenstijl

Tsjechische geheime dienst: "Rusland betaalde Nederlandse politici", onduidelijk welke

In elke andere situatie zou je de Tsjechische geheime dienst op z'n bek slaan

Ondertiteld voor de afzetmarkt!

Het grappige is natuurlijk: de politici waar het om zal blijken gaan zijn precies de politici die je helemaal niet hoeft te betalen om hen bepaalde standpunten te laten verkondigen - dat zouden ze namelijk toch al doen, omdat ze gewoon zo denken. En dat is tevens precies hoe de politici waar het om zal blijken te gaan het accepteren van zo'n geldsom naar zichzelf toe rechtvaardigen: 'Het is geen omkoping, maar slechts een welkome bijvangst voor wat ik ook gratis gedaan zou hebben.'

Het AD schrijft over de persconferentie van de Tsjechische geheime dienst:

"Een flink aantal Europese politici ontving daarnaast grote sommen cashgeld in ruil voor Rusland-vriendelijke standpunten, waaronder het staken van de wapenleveranties aan Oekraïne. (...) Om welke Nederlandse politici het gaat, blijft voorlopig onduidelijk. De Tsjechische geheime dienst, die woensdagmiddag een persconferentie hield over de affaire, noemt geen namen. Alleen dat het gaat om politici uit zes EU-landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Polen."

Het zou in totaal gaan om "honderdduizenden euro's" aan beloningen, geen omkopingen! Bovenstaande FvD-Europarlementariër Marcel de Graaff ontkent alvast: "Het is een verhaal dat door de VVD uit de dikke duim gezogen is, omdat ze onvoorwaardelijk geloven in de leugens die vanuit de VS over het conflict in Oekraïne worden verspreid. Wij willen vrede en om die boodschap uit te dragen, hebben we geen betalingen nodig!"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Islamitische Staat publiceert bodycam POV van aanslag Moskou

Of zoals de media hen het vorig decennium noemden: de "so-called Islamic State"

@Spartacus | 24-03-24 | 12:30 | 371 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.